HAARLEM - Woensdagavond 22 september is Sulaiman Addonia te gast in de Bibliotheek Haarlem Centrum. De Eritrees-Engelse schrijver zal dit najaar als writer in residence in de stad verblijven. Abdelkader Benali interviewt Addonia; Joni Zwart gaat daarna met Gerda Blees en Addonia in gesprek over verschillende manieren om de wereld te observeren.

Aanmelden
Je kunt ‘Horen, zien en schrijven’ zowel in de zaal als via livestream meemaken. Voor de zaal heb je een coronatoegangsbewijs nodig.* Toegang tot het evenement is gratis; de plaatsen worden toegewezen op volgorde van reservering. Aanmelden voor een zitplaats in de zaal of voor een link naar de livestream:
www.bibliotheekzuidkennemerland.nl/activiteiten/agenda/horen-zien-en-schrijven

Woensdag 22 september | Schrijversavond met Sulaiman Addonia en Gerda Blees
de Bibliotheek Haarlem Centrum

*Let op: voor dit evenement heb je een coronatoegangsbewijs nodig. Lees er meer over op onze website.

Over Citybooks
De residency van Sulaiman Addonia is onderdeel van Citybooks. Dit multimediale, internationale project wordt in Haarlem georganiseerd door de Gemeente en Platform voor de Kunsten 37PK. De eerste gast, in 2017, was Kristien Hemmerechts, en in 2018 bezochten stripauteur Ulli Lust uit Oostenrijk en Andrés Barba uit Spanje de stad. Hun stadsportretten zijn online te beluisteren en verschenen in boekvorm in de reeks ‘Haarlem IN-DRUK’ van De Zingende Zaag. Ook de in Haarlem woonachtige Thé Tjong-Khing en Gerda Blees droegen bij aan de serie. Op 22 september zal George Moormann van De Zingende Zaag de nieuwste uitgave aan Gerda Blees overhandigen.

Over Sulaiman Addonia
Sulaiman Addonia (1972) werd geboren in Eritrea, vluchtte op jonge leeftijd met zijn familie naar Soedan en reisde later door naar Saoedi-Arabië. Vanaf 1990 verbleef hij in Londen, waar hij studeerde en zijn eerste boek, The Consequences of Love (2008) publiceerde. Het werd genomineerd voor de Commonwealth Writers Prize en verscheen in meer dan twintig talen. Inmiddels woont Addonia met zijn gezin in Brussel, waar hij zeer actief is als initiator van literaire projecten.

Leven in een vluchtelingenkamp

In 2018 verscheen Silence is my Mother Tongue. In deze roman schreef Addonia uit eigen ervaring over het leven in een vluchtelingenkamp. Het is een vlijmscherpe analyse van een samenleving die haar eigen vrouwen de oorlog verklaart. Addonia vertelt urgente verhalen over het overleven in een vijandige omgeving. De Nederlandse vertaling, Stilte is mijn moedertaal, verscheen in het voorjaar van 2021 bij Uitgeverij Jurgen Maas.

Over Gerda Blees
Schrijver en dichter Gerda Blees (1985) woont en werkt in Haarlem. Haar roman Wij zijn licht (2020) behaalde de shortlist van Libris Literatuurprijs en won zowel de Nederlandse Boekhandelsprijs als de Literatuurprijs van de Europese Unie. In opdracht van Citybooks schreef Blees het essay ‘Uit het raam kijken in Schalkwijk’.